Zapomeňte na ocet a jedlou sodu! Geniální trik jak využít obyčejný kypřící prášek na praní!

Přidáváte správné množství aviváže, používáte na čištění pračky ocet, jedlou sodu a další všemožné babské rady? A přesto se Vám zdá, že prádlo není takové, jaké byste si jej představovali? Je umorousané, voní málo, není svěží. Nebo je, ale Vám to nestačí a chtěli byste jeho svěžest povýšit o další stupeň? Většinou se to týká utěrek a ručníků. Pak je dnešní článek určen přímo Vám.

Tím, že do praní přidáte prášek do pečiva, docílíte oblečení nejen krásně čistého, ale také odolnějšího. Nemusíte se jej tedy bát použít také na jemné tkaniny, halenky a záclony. Přidat kypřící prášek do každého praní se jistě vyplatí.“Pro ručně pletené svetry, jemné tkaniny a oblíbené halenky je kypřící prášek velkým přítelem za pár korun!“

Postup

  1. Postupujte před praním stejným způsobem, jako obvykle. Použijte klasicky prací prášek a aviváž. Jediná změna je v tom, že těsně před praním přidáte přímo do bubnu pračky kypřící prášek. Výsledek uvidíte a zejména ucítíte, jakmile prádlo vytáhnete z pračky. Čeká Vás příjemný šok. Prádlo bude úžasně svěží a voňavé.
  2. Jaké tajemství se ukrývá v prášku do pečiva? Při pečení je jedno, jestli použijete jedlou sodu nebo zmíněný prášek do pečiva. Zatímco v souvislosti s praním je kypřící prášek do pečiva efektivnější, než cokoliv jiného.
  3. Rozdíl je velký, protože prášek do pečiva obsahuje pouze 30% hydrogenuhličitanu sodného a 70% dalších složek, jako jsou monokalciumfosfát a síran hlinitý. Tyto sloučeniny spolu vytvářejí kyselou reakci, zatímco soda je zásaditá.
  4. To znamená, že prášek do pečiva dokáže účinně neutralizovat kyselé složky, které se drží v textilních vláknech. Použití sody by na tyto složky působilo velmi agresivně, což by poškodilo i samotná vlákna. Účinek prášku do pečiva je tedy mnohem jemnější a šetrnější – chrání tkaniny a ty pak díky této péči vydrží déle

Sdílejte tyhle geniální triky na praní ve Vaší domácnosti i s vašimi přáteli! Určitě si jim budou také hodit!

zdroj: tudasfaja.com

Laisser un commentaire