Geniální trik jak vyčistit efektivně celou pračku během pár minut!

Také si pamatujete na dobu, kdy automatické pračky byly hudbou budoucnosti? S nákupem plně automatické pračky Vaše srdce jistě poskočilo. Práce s prádlem výrazně ubylo a praní už nebylo noční můrou o těžké dřině.

Postupem času ale každý přišel na to, že ani automatická pračka není dokonalá a už vůbec ne samočistící. Po letech se z pračky line nepříjemných zápach a plochy pracího prostoru jsou oslizlé, zanešené a špinavé. Dnes Vám ukážeme, jak pračku udržovat čistou, svěží a krásně voňavou. Předejdete také poruchám.

 

Geniální způsob jak vyčisti pračku

  1. Odstranění vodního kamene
    Do zásuvky dávkovače pracích prostředků umístěte 100-200 g kyseliny citronové a zapněte pračku v programu na 60 stupňů. Tato metoda spolehlivě odstraní vodní kámen, který je pro pračku devastující.
  2. Vyčistěte zásuvku dávkovače pracích prostředků
    Po čase bude zásuvka dávkovače špinavá a i na ní se může objevit vodní kámen. Zásobník není obtížně čistit, protože jej lze vyjmout z pračky. Ponořte tedy mycí houbu do čisté vody, potom do citronové šťávy a otřete zásuvku. Následně omyjte.
  3. Těsnící guma
    Smíchejte půl litru vody s 1 polévkovou lžící kyseliny citrónové. Ponořte houbu do směsi a otřete gumu i další místa kolem ní. Zmizí nečistota a plíseň.

Sdílejte tenhle super nápad jak snadno vyčistit pračku i s přáteli! Určitě se jim bude také hodit!

zdroj: ketkes.com

Laisser un commentaire