Geniální způsob jak si doma vypěstovat vlastní zázvor! Je to vážně snadné!

Léčivé vlastnosti zázvoru jsou prokázány. Značně posiluje imunitu, působí protizánětlivě a dokáže Vás vytáhnout z každé chřipky, nebo se po něm vyplatí sáhnout, i když Vás třeba jen bolí v krku. Kořen zázvoru dokonce pomáhá vyrovnat se s bronchiálním astmatem. Navíc je to skvělé koření, které dodává říz jakémukoli pokrmu. Zároveň je zázvor ale také velmi drahý.

Chcete-li ušetřit nějaké korunky, pokuste se vypěstovat si zázvor na parapetu.

  1. Domácímu zázvoru se daří velmi dobře. Nesmíte ale zapomenout, že vegetační období této rostliny trvá přibližně 8-10 měsíců. Proto nespěchejte a buďte trpěliví.
  2. Nejprve musíte koupit kořen zázvoru. Při nákupu věnujte pozornost stavu kořene: musí být tvrdý a hladký na dotek, ne dutý. Musí mít viditelné oddenky.
  3. Před vysazením rostliny musí být kořen „probuzen“. Chcete-li to provést, namočte ho do teplého roztoku slabého manganistanu draselného a nechte ho namočený několik hodin. Nejlépe přes noc. Kupovaný zázvor totiž potřebujete zbavit inhibitorů (zabraňovače růstu).

  4. Poté připravte široký květináč a dejte do něj hlínu. Zázvor roste hodně do šířky, proto květináč co nejširší. Do hlíny zasaďte namočený kořen, zhruba do hloubky 5 cm. Pokud máte naklíčený kořen, rašící pupeny směřujte nahoru
  5. Květináč pak už jen uložte na teplé místo, ale ne na přímé slunce. Pak už stačí jen dostatečně zalévat. Zázvor potřebuje vlhko a dostatek vláhy.
  6. Můžete ho takto pěstovat na zahradě, nebo klidně rovnou na parapetu. Jak je výše zmíněno, zázvor potřebuje 10 měsíců, než je možné jej sklidit.
  7. Pak už stačí vždy jen odkrojit kousek zázvoru, který zrovna potřebujete a nechat tak vlastně růst zázvor do nekonečna, nebo jej sklidit celý a proces opakovat a nechat vyrůst zázvor nový.

Sdílejte tenhle geniální způsob jak si doma vypěstovat vlastní zázvor i s vašimi přáteli! Určitě se jim bude také hodit!

zdroj: kakhacker.ru

Laisser un commentaire