Plevel posypal obyčejnou solí! Geniální triky jak se zbavit plevelu snadno a rychle!

Projít se každé ráno po krásném trávníku  je snem asi každého z nás. Aby však bylo něco takového možné, musíte se zbavit úhlavního nepřítel – plevele. Můžete ho trhat každý den ale on se opět objeví.

V dnešním článku Vám ukážeme několik  přírodních prostředků, které Vám pomohou se plevelu zbavit – budete mile překvapeni tím, jak je to vlastně velmi snadné.


Tipy jak se snadno a rychle zbavit plevelu

1)

Sůl
Smícháme si 1 šálek soli a 2 šálky vařící vody a nalijeme na klíčí plevel. Také můžeme plevel jen posypat solí.  Sůl Vás může zbavit plevelu jednou provždy.
2

2)

Ocet
Do rozprašovače přidáme malé množství octa a nastříkáme na plevel, soustředíme se hlavně na kořeny. Postupujeme velmi opatrně, protože ocet může mít stejný efekt jako na plevel i na ostatní rostliny.
3

3)

Mýdlo
Ocet i sůl jsou sami o sobě velmi účinné prostředky. Pro zvýšení účinnosti je ale můžeme smíchat s nastrouhaným mýdlem. Směs poté nastříkáme na plevel.
4

4)

Kukuřičná mouka
Určitý typ lepku v kukuřičné mouce funguje jako jakýsi blokovací prostředky klíčení. Proto je velmi výhodné použít tento způsob až v polovině léta, aby se zabránilo poškození ostatních rostlin.

Sdílejte tyhle triky jak se zbavit plevele  i s vašimi přáteli! Určitě se jim budou také velmi hodit!

zdroj: gardeningsoul.com

Laisser un commentaire