Žena nalije do záchodu ocet – za pár minut vypadá jako nový! Účinné způsoby na čištění Vaší domácnosti!

Co je jedna z nejhorších domácích pracích? Úklid koupelny. Bohužel stejně jako cokoliv jiného, tak i koupelna se musí čistit. Dokonce možná i víc, než ostatní místnosti v domácnosti. Pokud jste jako většina z nás a není vám tento úkol zrovna příjemný, máme pro vás několik tipů!

Následujících 7 tipů jsou rychlé, snadné a hlavně změní váš pohled na tak neoblíbenou činnost. Podívejte si na video níže a zjistíte víc.


Účinné a praktické tipy na čištění Vaší domácností

1)

Čištění zrcadla

Uvařte opravdu silný čaj – 3 sáčky černého čaje. nalijte čaj do rozprašovače a použijte k čištění zrcadla. Místo papírových ručníků zkuste noviny, které zanechají méně šmouch.

2)

Čištění povlaku

Nikdo nemá rád když při sprchování musí sledovat usazený povlak. Odstraníme ho pomocí octa a mýdla. (naplníme nádobu půl na půl, vyčistíme)

3)

Odstranění vodního kamene

Kyselina citronová vás zbaví jakékoliv skvrny od ztvrdlé vody. Nechcete – li používat citron, vyměňte ho za destilovaný ocet. Na těžko přístupná místa použijte čistící kartáček.

4)

Čitění držáku na zubní kartáčky

Máte-li držák na zubní kartáčky od špíny a zubní pasty, nebojte se jej vyčistit. Jednoduše vložte do myčky a necte technologii udělat práci za vás.

5)

Čištění toalety

Bílý ocet – jde o přírodní čistící roztok, který dokáže zničit všechny bakterie, plísně. Namočte papírový ručník do octa a drhněte okraj, sedák i prkénko záchodové mísy. Po spláchnutí bude celá čistá.

6)

Čištění záchodové mísy

Chceme-li zabránit výskytu bakterií, plísní nebo odstranit pach, použijme víceúčelový čistič, nalijeme ho do držáku na štětku pro krásnou a čistou vůni.

7)

Čištění sušičky

 Textilní vlákna, která se hromadí v sušičkách způsobují často několik požárů ročně. Přitom se lze takové katastrofě snadno vyhnout. Pokud se nachází na těžko přístupných místech, použijte ruličku od papírových ubrousků a tím prodloužíte sací hadici do vaší sušičky.

Sdílejte geniální způsoby čištění vaší domácnosti i s vašimi přáteli! Určitě se jim bude také hodit!

zdroj: tiphero.com

Laisser un commentaire