Správný způsob jak doma pěstovat vlastní rajčata! Dorůstají velikosti až 1.5 metru!

Pěstování vlastních rajčat je poměrně snadné a zvládne jej téměř každý. Pokud pěstujete rajčata doma, projeví se to i na jejich chuti. Ušetříte tak trochu peněz, pochutnáte si a vidina kvetoucí rostlinky Vám jistě přinese i spoustu osobní radosti.

Abyste docílili senzačních výsledků, přinášíme Vám několik tipů, jak na to. Určitě Vás velmi mile překvapí!


Postup

1)
Rostlina je zasazena do správné hloubky

Rostlinu doporučujeme zasadit ze 2/3 do zeminy. Rajčata mají totiž trochu jiné vlastnosti, než ostatní rostliny. Když je větší část rostliny v hlíně, její kořeny jsou správně zapuštěny a rostlina tak bude silnější.

2)
Správný sklon

Pokud se Vám půda zdá příliš hutná a nechcete rostlinu sázet z 2/3, jednoduše ji nakloňte na bok. Je tedy jakoby mírně nakloněná dolů.

3)
Udržujte rajčata dobře živené

Poskytněte jim dostatek slunečního světla a spoustu zdravé půdy. Pravidelně tedy hnojte a zalévejte.

4)
Podpořte růst odlehčením

Jakmile je rostlina dostatečně velká, přidejte jí pevnou oporu. Rostlina se dá navázat např. na jakoukoliv rovnou, dřevěnou tyč. Rajčata jsou časem velmi těžká a rostlinu by polámala. Takto ji snadno udržíte v žádoucí, vzpřímené poloze.

5)
Přírodní hnojivo

Do půdy přidejte kávovou sedlinu. Zabrání napadení slimáky. Půdě dodává bohaté množství potřebných živin. Hnojit se krásně dá i syrovým vejcem.

6)
Mějte rostlinu pod kontrolou

Pečlivě rostlinu sledujte a vždy odstraňte uschlé listí, nebo nahnilé plody. Vždy se ujistěte, že horní část není příliš těžká.

Sdílejte tenhle geniální způsob jak pěstovat doma vlastní rajčata i s vašimi přáteli! Určitě ho také ocení!

Laisser un commentaire