Žena posypala rostlinu skořici! Geniální trik na pěstování rostlin pro každého!

Používáte skořici pouze jako přísadu do různých buchet, koláčů, svařeného vína a pokrmů? Pak nepřestávejte číst a objevte s námi úžasné schopnosti a využití skořice. Budete velmi překvapeni tím, co dokáže. Skořici používali už ve starém Římě a právě tam ji začali přidávat do vína, aby podstatně vylepšili jeho trpkou příchuť.

Víte o dalším způsobu použití skořice v nepotravinářském směru? Ne? Pak Vám jej rádi představíme.


Postup

1)

Skořice umí báječně pečovat o veškeré rostliny, které napadla plíseň. Tato plíseň je častým problémem u mladých rostlin. Vyskytnout se ale samozřejmě může i u starších. Pokud se Vašich rostlin tato plíseň týká, je ten nejlepší čas pro skořici. Nemilosrdně s tímto parazitem zatočí.

2)

Jednoduše posypte mletou skořicí napadnutá místa v hlíně. Půdu kolem rostliny stačí jemně poprášit. I špetka dokáže zázraky, proto není nutné to se skořicí přehánět.
2

3)

Někteří zahrádkáři preferují jiný způsob. Přidávají skořici rovnou do vody, kterou pak půdu zalévají. Opakované použití skořice plíseň zlikviduje a zabrání jejímu opětovnému tvoření.

4)

Skořici můžete rovnou použít už při výsadbě nových rostlin. Pokud se tedy chystáte k sázení, po skořici určitě ihned po zasazení klidně sáhněte. Rostlina bude silná a krásně zdravá.

Sdílejte tenhle geniální trik jak použít skořici při pěstování rostlin i s vašimi přáteli! Určitě ho také ocení!

Laisser un commentaire