Kožené kabelky patří mezi módní stálice

Pro každou ženu představuje kabelka něco jiného. Pro někoho praktický pomocník, který slouží k přenosu potřebných věcí: deodorant, parfém, kapesníky, mobil a klíče. Jiná toho potřebuje mnohem více: diář, propisku, přezůvky, svačinku. Tím pádem se také liší velikost kabelky, kterou si budeme pořizovat. Avšak jiné ženy se dívají pouze na to, zda je kabelka současný módní výstřelek a neřeší její praktičnost. Pak se stává, že je nucena koupit do své sbírky další kabelku, která mimo parády splní i účel. A teď pozor – jsou ženy, které umí spojit účel i eleganci do jednoho a kabelku pořizují ze všech uvedených důvodů.

Nadčasové kabelky

Kabelka, která má splnit praktické účely a zároveň působit jako doplněk k oděvu a být elegantní vám možná připadá, jako nesplnitelný sen. Co může být lepšího a odolávat času než kožené kabelky. Nenechte se mýlit a nemyslete si, že jsou fádní a nudné. To možná platilo dříve, ale dnes existují kožené kabelky různých velikostí, tvaru i barev. Vybírat lze mezi kabelkami přes rameno, aktovkové, kabelky kde se bez potíží vejde netbook. Od elegantních, sportovních až po byznys kabelky. Kožené kabelky jsou určeny především pro náročné dámy, avšak jsou nenáročné na údržbu. Kůže patří mezi módní stálice, a ačkoliv představuje vyšší investici oproti jejím látkovým sestřenicím tak vám na oplátku déle vydrží. Kožené kabelky téměř nikdy nevycházejí z módy. Kabelku ošetřujeme pouze na povrchu vhodnými oleji či vosky. Na drsnou kůži pak přípravky ve spreji, aby nedocházelo ke slepení jemných vláken.

Aby kabelce nebylo smutno

Vhodným doplňkem ke kožené kabelce je i peněženka, bez které se dnes neobejdeme. Peněženka by měla mít při nejmenším stejnoupeněženkapeněženka barvu. Není to samozřejmě nutností, ale lépe vypadá, pokud se společně doplňují. Pokud si budeme pořizovat elegantní kabelku, měla by se ve stejném duchu nést i peněženka. Naopak pokud zvolíme sportovní design kabelky, vybereme i peněženku sportovního vzhledu. U peněženek se dále soustředíme na přihrádky pro drobné a papírové bankovky. Některé ženy nosí v peněžence doklady a jiné je nosí zvlášť. Záleží, do které skupiny patříte vy. Pokud jste zvyklé nosit doklady v peněžence, je vhodné vybrat větší s prostorem pro doklady. Osobně u sebe už ze starého zvyku nosím i malé podobenky svých blízkých a důležité vizitky.

Obrázek: fancy.sk

Laisser un commentaire