Většina lidí používá struhadlo na zeleninu špatně. Správný způsob šetří čas

Víte, jak nastrouhat zeleninu, aby byl celý proces jednodušší? Určitě vás tento patent šokuje a už nikdy nebudete používat struhadlo na zeleninu tradičním způsobem.

Obvykle strouháme mrkev nebo brambory jedním způsobem. Úlomky zeleniny se odštípávají ze struhadla a nakonec dopadnou na pult nebo podlahu. A nakonec je potřeba rukou vybrat zbytky zeleniny, které zůstaly na pletivech nebo nevypadly z vnitřku struhadla. Taková práce může být ve skutečnosti únavná, zvláště když musíme zpracovat spoustu produktů. Jak si trochu usnadnit přípravu jídla?

Jak správně položit struhadlo?

Obvykle při broušení daného produktu opřeme jednu hranu struhadla o plech a mírně jej nakloníme. V našem záměru je v tomto případě zelenina nebo ovoce slušně přistát na talíři. To se však tak úplně nestane. Příště tedy upravte umístění svého struhadla. Zcela naplocho položte na talíř nebo jiný povrch a teprve potom začněte strouhat jablko nebo okurku. Díky tomuto chytrému uspořádání se strouhaný produkt shromáždí uvnitř struhadla a později jej snadno přenesete do mísy.

Naučte se další kulinářské triky

1. Do obalu nebo nádoby, kde skladujete mouku nebo rýži, vložte bobkový list. Pak  se potravinoví moli a další škůdci budou držet dál  od kuchyňských skříněk.

2. Káva ztratila své aroma? Vložte kostku hořké čokolády do plechovky nebo dózy  a obal dva dny neotevírejte.

3. Chléb vydrží déle čerstvý, pokud  do chlebníku vložíte syrové jablko.

4. Kváskové těsto vydrží déle čerstvé a nadýchané, pokud místo mléka přidáte kefír.

5. Pokud chcete, aby  kousek koláče vydržel déle čerstvý , přilepte na něj kousky pšeničného chleba.

6. Pokud do pánve dáte špetku soli, olej nebo jiný tuk nestříká do stran .7. 

Po přidání trochy mléka do míchaných vajec získají nadýchanou konzistenci.

8. Přesolenou polévku lze zachránit . Do hrnce dejte půlku syrových brambor  a několik minut vařte. Zelenina absorbuje sůl.

9. Rýže zůstane sypká a neslepí se, pokud do vody během vaření přidáte lžíci citronové šťávy.

Laisser un commentaire